pondělí 27. července 2015

Zrní – Pískovna u Veselí n. L. (25.07.2015)




Zápající slunce, strašidelná mračna, šustící koruny stromů a k tomu v kuželech reflektorů na pódiovou pergolu útočící komáři a můry. Romantika ze břehu veselské pískovny, kterou před plánovaným obnovením tamní těžby v sobotu „narušovali“ zatím jen rybáři, rekreanti, fastfood a „imaginární cesta“ kladenské kapely Zrní. Souboru kolem jako by nad zemí se vznášejícího bosého zpěváka (+ kyt, flétna) a autora většiny textů Jana Ungera, přitahujícího svou „post-folkovou“ přirozeností a řadou znamenitých odposlechů (Arcade Fire, Sigur Rós, ..) stále větší pozornost ze strany náročnějších posluchačů. Té se Zrní dostalo především díky koncepčnímu albu Následuj kojota (4.LP, 2014), které ve výběru se zástupci předchozích titulů Soundtrack ke konci světa (3.LP, 2012) a Hrdina počítačový hry jde do světa (2.LP, 2011), rozdělili do dvou třičtvrtěhodinových bloků, čítajících i tři očekávaně nepřipravené přídavky. Koncert tak více než kde jinde zhmotnil jejich původní důraz na přírodní základ, uzavřený do mystického zážitku, které početné publikum, navíc za dobrovolné vstupné, nemohlo ocenit jinak, než nekonečným a bezpochyby zaslouženým potleskem.
DIY pohoda, od které by se mohla učit jistě celá řada organizátorů akcí podobných. Ti veselští na ni, tedy v případě Zrní, čekali celé čtyři roky. DÍKY!!





25.07. 2015 Veselí n. L.
Vězni (2.LP) - Hýkal (3.LP) - Království (4.LP) - Já jsem tvůj pes (4.LP) - Rychta (3.LP) - Deště (4.LP) - Edárik a Pádík (4.LP) - Pozitivní (3.LP) - Lazar (4.LP)
*****přestávka*****
Fláknout s tím (4.LP) - Dva (3.LP) - Nezoufej icoukej (4.LP) - Bojím (2.LP) - Tokyo (2.LP) - Noční jízda (3.LP) - Moře (4.LP)
*****přídavky*****
Pokraj (3LP) - Musí to být (3.LP) - Mraky domy les (2.LP)












 

 

Žádné komentáře: